Diagnose.jpg

 

Chiptuners zijn er in vele soorten en maten, evenals de methoden om een auto aan te passen en de omstandigheden waaronder het gedaan word. Om de kwaliteit waar Visscher Autotechniek voor staat optimaal te borgen gaat chiptuning bij ons als volgt:

Controle voor chiptuning

De auto wordt door Visscher Autotechniek vooraf gecontroleerd op een aantal cruciale punten, waar nodig zullen wij reparatie of vervanging adviseren. Aanpassingen aan de software hebben namelijk weinig tot geen nut als niet alle componenten goed functioneren. Vervolgens worden de wensen van de berijder in kaart gebracht. Pas als we zeker weten dat we hier aan tegemoet kunnen komen en de auto de juiste basis heeft voor chiptuning, gaan we aan de slag.

Chiptuning stap 1: uitlezen software 

Na de eerste controle word de software van de ECU / het motorregelapparaat uitgelezen op één van de eerder beschreven manieren. Tijdens dit uitlezen word er aan de auto zelf niets gedaan, alleen de software op de ECU word 2 keer gekopieerd. Van die kopie slaan we 1 exemplaar op in een speciale database, op die manier zijn we altijd in staat de auto in originele staat te herstellen. De 2e kopie die is gemaakt wordt bewerkt.

Chiptuning stap 2: aanpassen software

Na het uitlezen en kopiëren van de software kan deze aangepast worden. Visscher Autotechniek doet dit samen met een partner die gespecialiseerd is op dit gebied. De combinatie van onze kennis van inspuitsystemen en de inwendige motor opgeteld bij de specialisatie op softwaregebied van onze partner zorgt voor een optimaal resultaat.

Chiptuning stap 3: terugschrijven software en testen van de auto

De laatste stap is het terugschrijven van de software in de ECU / het motorregelapparaat en testen van de auto. Zoals altijd word eerst proefgereden en een behoorlijk aantal cruciale motormanagementwaarden gecontroleerd met onze diagnose apparatuur. Als de auto zich gedraagt zoals wij weten dat de berijder dit wenst, wordt de auto afgeleverd. 

 

Image

 

Betere rijprestaties, meer PK's en meer koppel. Meer weten? Neem contact met ons op of plan direct een afspraak in.